18. 01. 2022.
Vlada uplatila sredstva lokalnim zajednicama

Vlada Srpske: Utvrđene izmjene Zakona o eksproprijaciji

Vlada je prihvatila informaciju o provođenju projekta NALED/GIZ “Sertifikacija povoljnog poslovnog okruženja – Međunarodni pečat kvaliteta za opštine sa povoljnim okruženjem za poslovanje”.

Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske zaduženi su da nastave aktivnosti na uspostavljanju saradnje sa partnerima na projektu, kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou, radi daljeg provođenja aktivnosti na sertifikaciji gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u Republici Srpskoj.

U saopštenju iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću navodi se da je danas data saglasnost na Sporazum o uspostavljanju mreže za povoljno poslovno okruženje Republike Srpske i Sporazum o uspostavljanju Regionalnog savjeta za povoljno poslovno okruženje jugoistočne Evrope.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Igor Vidović i ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić ovlašteni su da potpišu ove sporazume.

Vlada Republike Srpske usvojila je na današnjoj 23. redovnoj sjednici i Informaciju o stanju u preduzeću “Fabrika šećera Bijeljina” u Velikoj Obarskoj.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender