23. 01. 2022.

Jašarević želi da otkrije ko ga je naoružao?

“Dnevni avaz” navodi da je oružje Jašareviću obezbijedio njegov otac Izet, koji živi u Češkoj, i koji navodno ima “podeblji” kriminalni dosije.

Mevlid Jašarević, navodno, iza zatvorskih rešetaka prepričava da mu je teško oružje snajper, dvije automatske puške, nekoliko bombi kašikara i 700 metaka dao otac kako bi namirio dug od oko 20.000 evra, iz vremena dok se Mevlid bavio pljačkaškim pohodima po Evropi.

“Avaz” dodaje da se Mevlid Jašarević odlučio da “ocinka” oca, jer mu je ovaj verbalno vrijeđao nevjenčanu suprugu Mirelu Demirović.

Apelaciono vijeće Suda BiH prošle sedmice poništilo je presudu od 6. decembra prošle godine, kojom je Jašarević proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora od 18 godina zbog napada na Ambasadu SAD 28. oktobra 2011. godine.

Vijeće je za 16. septembar odredilo održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda BiH.

Optužnica tereti Jašarevića za organizovanje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelom terorizam, a protiv njega optužnicu je podiglo i američko Ministarstvo pravosuđa.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da nije spremno da prihvati ponudu Jašarevićeve odbrane za nagodbu u vezi priznanjem krivice i visinom kazne zatvora.

Izvor: Dnevni Avaz

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender