26. 09. 2022.

Krstić: Prve rezultate očekujem odmah

“Prvi potezi će svakako biti da nastavimo sa realizacijom novog rebalansa budžeta i sa implementacijom plana koji je Vlada usvojila sa jednom dugoročnijom vizijom, od tri do pet godina”,kaže Krstić.

On je naglasio da će se tu raditi na nekoliko frontova, najprije povećanje budžetskih prihoda i zahvatanju većeg dijela budžetskih obveznika,a potencijalno i reformi poreskog sistema kao takvog.

“Na rashodnoj strani ćemo prosto morati da ograničimo troškove budžetkih korisnika, subvencije koje su ogroman izdatak u budžetu. Takođe, moraćemo da krenemo da razmišljamo o nekim dugoročnijim stvarima, sistemskim promenama, kao što su, zašto ne, to nije u ingerenciji ministarstva finansija, ali i zdravstvo, prosveta”naveo je Lazar Krstić.

Objašnjavajući zašto su nepopularne mjere neophodne Krstić je uporedio Srbiju sa bolesnikom koji 20 godina nije išao kod zubara. “Naravno da nećemo da idemo kod zubara, jer to boli, ali da bi nam bilo bolje, mi to moramo da uradimo. To je prosto situacija u kojoj se nalazimo” zaključio je Krstić.

Izvor: RTS

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender