26. 09. 2022.

Lagumdžija i Raguž pozivaju lidere na sastanak

Lagumdžija i Raguž su na današnjem sastanku u Sarajevu zaključili da bi odlučnost u postizanju dogovora i ispunjavanje zahtjeva iz odluke Evropskog suda i otklanjanje diskriminacije iz Ustava BiH doprinijelo vraćanju kredibiliteta institucijama BiH, pokazalo da BiH ima kapacitet donošenja teških i važnih odluka, a to sve bi otklonilo i prepreke na putu BiH prema EU.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnim političkim pitanjima, posebno o provođenju odluke “Sejdić i Finci”, saopšteno je iz SDP-a BiH.

Razmatrani su konkretni načini izbora članova Predsjedništva BiH, pri čemu je konstatovano da postoji izrazito visok stepen saglasnosti o principima modela koji su razmatrani.

Lagumdžija i Raguž pozdravili su niz drugih bilateralnih sastanaka stranačkih čelnika i ocijenili da iz faze bilateralnih sastanaka ubrzo treba, s obzirom na rokove, organizovati zajednički sastanak ključnih stranačkih čelnika na kojem bi pokušali dogovoriti model provođenja odluke koji bi imao dvotrećinsku podršku u parlamentu BiH.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender