23. 09. 2021.

Nema uslova za povećanje invalidnina

“Budžet za ovu godinu je usvojen i invalidnine su povećane,jer je osnovica sa 500 povećana na 515 KM”, rekao je Milunović danas novinarima u Banjaluci, komentarišući zahtjeve Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske za povećanje invalidnina za pet odsto u ovoj godini.

Milunović je podsjetio da je bilo govora sa nevladinim organizacijama da se izvrši rekapitulacija tromjesečnog i šestomjesečnog utroška sredstava, da bi eventualno preostali novac, zbog pada broja korisnika, mogao biti raspoređen na ove kategorije.

On je rekao da je Ministarstvo to uradilo sa Organizacijom porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske i da je utvrđeno da je za prvih šest mjeseci utrošeno oko 70.000 KM više od planiranog, ali je procjena da će do kraja godine, zbog pada broja korisnika, ostati 190.000 KM.

Predsjednik Predsjedništva Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske Dragan Vrhovac izjavio je ranije
da će Ministarstvu biti dostavljen prijedlog za povećanje invalidnina za pet odsto.

“Sva sredstva koja su u ovoj godini doznačena za invalidnine, a nisu upotrebljena zbog umanjenja po osnovu revizije ili smrti ratnih vojnih invalida, treba usmjeriti na povećanje procenta invalidnina”, kaže Vrhovac.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender