19. 08. 2022.

Sjednica skupštine Srbije o rekonstrukciji vlade 26. avgusta

“Mi moramo do kraja sedmice da pripremimo izmene zakona o ministarstvima i da stranački organi iznesu svoje kadrovske predloge. Naša želja je da 26. avgusta počne sednica, s obzirom da sam ja 27. avgusta u Briselu a 29. avgusta u Njujorku na sednici Saveta bezbednosti UN. Videćemo da li će se stići, a za sad ostaje ta opcija”, rekao je Dačić novinarima.

Dačić nije želio da otkrije imena kandidata za ministre, istakavši da zna ko je kandidat za ministra prosvjete, ali da to ne želi da podjeli sa novinarima prije nego što prođe stranačke organe.

On je najavio da će u nedjelju biti održana sjednica predsjedništva SPS, a dan prije toga i sjednica vlade kako bi sve bilo pripremljeno za sjednicu skupštine u ponedjeljak.

Premijer Srbije je naglasio da vlada ima podršku u skupštini i da nikakva uslovljavanja ne mogu da je destabilizuju.

“Stalno se govori o nekim varnicama. Ja samo ne znam kad je opozicija u pitanju s kim su u varnici. Ključna politička borba se odvija unutar vladajuće koalicije, odnosno dve najveće stranke, SPS-a i SNS-a i to pokazuje koliko u stvari ne postoji sukob između vlasti i opozicije”, naglasio je Dačić.

Dačić je takođe rekao da nije bilo riječi o zamjeni resora između SNS i SPS a na pitanje da li će se do početka naredne sedmice ipak o tome razgovarati, kratko je odgovorio: “Može da bude, ne mora da znači.”

Komentarišući saznanja medija da je Ivan Tasovac budući ministar kulture, Dačić je rekao da bi “Tasovac svakako mogao da bude ministar kulture” po svojoj stručnosti, ali da to mjesto “na žalost ne pripada SPS-u

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender