Policija krije prijavu za presijecanje Nikolićeve kolone

Stojić je vozeći “škodu feliciju”, bez registracija, tri puta pokušao da presječe kolonu predsjednika Srbije u Ulici Jurija Gagarina. Pratnja predsjednika je pokušala da ga zaustavi jer je ugrožavao vozilo predsjednika, ali je on pobjegao u Gandijevu ulicu.

Policija je ocijenila da je Zemunac Stojić presijecanjem kolone napravio prekršaj pa je prekršajnom sudu trebalo da podnesu zahtjev za pokretanje postupka i to u roku od 15 dana. Međutim, do danas sudu prijava nije stigla.

“Od prekršaja je prošlo 10 mjeseci i do zastarevanja slučaja ostalo je još 14. Da li neko namerno drži prijavu u fioci i čeka da je pošalje kada više ne bude bilo vremena da se donese presuda, to nije na nama da sudimo”, kaže izvor “Blica” iz Prekršajnog suda.

Zastarijevanje ovog prekršajnog postupka nastupa 21. novembra 2014. To znači, da kada bi u Prekršajni sud danas stigla prijava, pitanje je da li bi bilo vrijemena za suđenje prije nego što slučaj zastari.

Drugi “presretač” osuđen

Saša Pejović, vozač načelnika saobraćajne policije, 3. novembra 2012. na autoputu Beograd – Niš u službenom džipu ometao je predsjedničku kolonu. On je u Beogradu osuđen na uslovnu kaznu od dve godine.

Izvor: Blic

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender