Tučić, Dragičević i Marjanac u Savjetu ministara

SNSD Kneževo: Stagnacija društvenog života

“Promjenom skupštinske većine i izborom novih ljudi, izvršna lokalna vlast, na čelu s načelnikom Borom Škeljićem, paralisala je svu moguću aktivnost, zatvarajući radne prostore Skupštine, otuđujući službene pečate”, navodi se u saopštenju OO SNSD i ističe da izvršena vlast na razne načine opstruiše rad Skupštine i izabrane funkcionere.

SNSD u Kneževu navodi da, iako Skupština opštine ne radi, apsurdno je da smijenjeni funkcioneri već 60 dana rade i primaju lične dohotke u visini koji su sami sebi odredili.

Iz SNSD-a u Kneževu optužuju bivšeg predsjednika Skupštine opštine Bojana Lujića da sada “bježi kud zna” samo da sakrije službeni pečat Skupštine i opstruiše sazivanje sjednice lokalnog parlamenta, zaključavajući skupštinsku salu i prostorije Skupštinske službe, i to za “dobru platu” koju je sam sebi odredio, a Škeljić odobrio.

“Sada već bivši zamjenik načelnika Boris Raljić ulazi u zgradu opštine po ko zna kom osnovu, određuje, naređuje i odlučuje o životima građana Kneževa kao samozvani knez bez bilo kakvog zakonitog osnova”, navodi kneževski SNSD i dodaje da je isti slučaj i sa bivšim sekretarom Skupštine opštine Goranom Kelemanom.

Lokalni SNSD tvrdi da svemu ovome kumuje Ministarstvo za upravu i lokalnu samoupravu na čelu sa ministrom Lejlom Rešić, koja “kratkim dopisima načelniku opštine kupuje – troši vrijeme, i opštinu Kneževo čini nepodnošljivom za život”.

SNSD je, tražeći izlaz iz ovakve situacije radi poboljšanja društveno ekonomskog stanja, obavio određene aktivnosti, ali je blokada od načelnika opštine i naklonost ministra Lejle Rešić dovela opštinu u bezizlaznu situaciju, te je sada na potezu je država.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender