26. 09. 2021.

Srbi neće na izbore sa grbom samoproglašenog Kosova

Dačić je naglasio da će na predstojećem sastanku u Briselu 27. avgusta od svojih sagovornika, premijera samoproglašenog Kosova Hašima Tačija i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton tražiti garancije da logo Kosova neće biti na listićima.

“Tražiću garancije i Prištine i EU da logo Kosova ne bude na glasačkim listićima. Ili će izbori biti statusno neutralni ili mi na njima ne učestvujemo”, rekao je Dačić za “Večernje novosti”.

On je podsjetio da je u briselskom sporazumu jasno definisan način na koji se Kosovo predstavlja i da, kako ih je nazvao, “šibicarski trikovi” sa izborima neće proći.

Dačić je u razgovoru sa ambasadorima zemalja Kvinte juče u Beogradu upozorio da insistiranja Prištine da na glasačkom listiću na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji bude logo takozvanog nezavisnog Kosova narušava statusnu neutralnost briselskog sporazuma.

“Srbija na to neće pristati, jer pokušaji takvih podmetanja dovode u pitanje učešće Srba na tim izborima”, rekao je tom prilikom Dačić.

Izvor: Večernje novosti

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender