26. 09. 2022.

Analizom revizorskog izvještaja uočene nepravilnosti

On je dodao da je Odbor za finansije SDS-a uočio “svjesne zloupotrebe” kada je riječ o sredstvima podsticaja jer su, kako je naveo, ona korisnicima dijeljena “na preskok i suprotno odredbama Pravilnika o podsticajima”.

Raković je na konferenciji za novinare u Bijeljini istakao da posebnu pažnju izvještaja, prema ocjeni tima za finansije SDS-a, zaslužuje dio koji se odnosi na trošenje sredstava u okviru ekonomsko-socijalnog programa.

Komentarišući rebalans budžeta, Raković ističe da je on uglavnom bio “pokriće za legalizaciju prenamjene planiranih sredstava i retroaktivnog legalizovanja potrošnje koja nije bila planirana budžetom”.

Raković je rekao da je iz izvještaja vidljivo i značajno ulaganje sredstava u Investiciono-razvojnu banku /IRB/ i njene fondove i napominje da je neophodno da reviziju IRB-a obavljaju nezavisni revizori, po sadržaju i programu revizije za finansijske institucije.

Tim za finansije SDS-a ocjenjuje, dodao je Raković, da je prema revizorskom konsolidovanom izvještaju budžeta Republike Srpske za 2012. godinu jasno da “Fond zdravstvenog osiguranja odavno pokazuje neodrživost poslovanja”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender