Isti scenario za zločin na Markalama i u Siriji

On je naglasio da od trenutka kada je sa vještacima posjetio mjesto stradanja bošnjačkih civila u ratu devedesetih godina prošlog vijeka, može “svojom glavom garantovati” da se događaj desio na način kako se navodi u 100 stranica izvještaja sudskih vještaka, odnosno da granata nije došla sa položaja Vojske Republike Srpske.

Petronijević je rekao Srni da već 10 godina uporno pojašnjava da su se “Markale” desile po terorističkom modelu ratovanja koji je uvezen iz SAD, takozvanom “folslegu”, a koji se sastoji u tome da “udariš na svoga i pokažeš neprijateljsku zastavu”.

On smatra da se upravo taj model sada na najperfidniji način provodi u Siriji, gdje se smrt više stotina civila pripisuje snagama sirijskog predsjednika Bašara el Asada i hemijskom oružju koje navodno posjeduje.

“Čim su počeli da pominju hemijsko oružje, znao sam da će ga jednog dana upotrebiti da bi postigli cilj i pokazali na Asada. To je potpuno isti model kao `Markale”, tvrdi Petronijević.

Komentarišući poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da NATO saopšti istinu o “Markalama”, Petronijević je rekao da je dobro što je priča o “Markalama” aktuelizovana, jer za istinu nikada nije kasno, ali da “istina iz NATO samo može `procuriti`, a nikako biti saopštena”.

On je dodao da se, međutim, poziv predsjednika Republike Srpske može tumačiti kao apel na ljude koji imaju savjest da progovore i pokušaju odbraniti istinu.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender