26. 09. 2022.

Kandidati SPS sredinom sedmice, skupština u petak

“Nismo definisali imena, u sredu ili cetvrtak taj posao će biti završen”, rekao je Dačić.

On je novinarima, po završetku sjednice Predsjedništva SPS, rekao da će od danas početi razgovore sa kandidatima za buduće ministre, a jedino ime koje je pomenuo je ime direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, koji je jedan od kandidata za ministra kulture i informisanja.

Dačić je rekao da će najvjerovatnije u petak biti održana sjednica Parlamenta na kojoj će se raspravljati o novim ministrima u vladi. On je objasnio da je sutra sjednica skupštine na kojoj će se razmatrati izmjene zakona o ministarstvima, koji se potpisuje i stupa na snagu, a zatim slijedi nova sjednica, najverovatnije u petak, na kojoj ce se birati novi članovi vlade.

Prema njegovim rečima, SPS će dati i budućeg ministra sporta i omladine, i taj kandidat će, kao i kandidat za ministra kulture, biti, kako je rekao, neko od visokog integriteta i ugleda.

“Informisao sam predsedništvo i ono je jednoglasno podržalo moj dogovor sa Aleksandrom Vucćićem o rasporedu resora, dogovor da će naša koalicija SPS-PUPS-JS imati i ministarstvo kulture i informisanja i ministarstvo sporta i omladine”, naveo je Dačić.

On je, takođe, podsjetio da će jedina promjena u rekonstruisanoj vladi biti podjela u ministarstvu finansija i privrede u dva ministarstva. Prema riječima premijera Srbije, u dogovoru sa Vučićem u srijedu i četvrtak biće završena personalna pitanja koja su ostala otvorena.

Odgovarajući na pitanja novinara, Dačić je rekao da Branko Ružić nije kandidat za ministra sporta.

“Razgovarali smo o mnogim imenima, nije jednostavno doneti takvu odluku, nećemo se rukovoditi stranačkim interesima, nego interesima države”, poručio je premijer Srbije.

Kako je dodao da ne može da kaže da ne zna ko će da bude ministar, ali ne bi bilo uredu da sada govori o tome. On je odbacio primedbe da poslanici neće imati dovoljno vremena da se upoznaju sa kandidatima za buduće ministre.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender