”Kočićev zbor”: Danas centralna svečanost

Obraćajući se okupljenima kod spomenika, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović istakao je da je Banjaluka u proteklom otadžbinskom ratu pokazala da je pomno slušala i pratila Kočićeva uputstva kako se iskreno i strasno mora ljubiti istina, sloboda i otadžbina.

“Okupili smo se na ovom mjestu da odamo poštu za 47 poginulih boraca sa ovih prostora koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske”, rekao je Gavranović.

On je podsjetio da je Banjaluka učinila mnogo napora da pomogne više od 1.000 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u proteklom ratu.

“Do sada je uloženo više od 50 miliona maraka za rješavanje stambenog pitanja i druge vidove pomoći. To nije dovoljno i ništa ne može nadoknaditi živote ovih ljudi“, rekao je Gavranović.

On je naglasio da će grad Banjaluka i dalje nastojati da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomaže porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida proteklog otadžbinskog rata.

Vijence na spomenik položile su delegacija Vlade Republike Srpske, koju čine ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Igor Vidović i ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović, delegacija grada Banjaluka, predvođena gradonačelnikom, delegacija Organizacionog odbora Kočićevog zbora i Zavičajnog društva “Zmijanje”.

Program će biti nastavljen na ognjištu rodne kuće Petra Kočića uručivanjem Kočićeve nagrade i nagrade “Zmijanjče”, a zatim i kulturno-umjetničkim programom ispred Osnovne škole “Petar Kočić” u Stričićima.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender