27. 11. 2021.

Vučić saopštio imena kandidata za ministre

Vučić je, tražeći podršku Glavnog odbora za predložene kandidate, naveo da tri glavna ministarstva koja pripadaju SNS-u – finansija, privrede i poljoprivrede, treba da vode nestranački ljudi.

Za ministra finansija Vučić je predložio Lazara Krstića, diplomca Jejla, za ministra odbrane Nebojšu Rodića, doskorašnjeg šefa Bezbjednosno-informativne agencije /BIA/, a za ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave potpredsjednika Glavnog odbora SNS-a Igora Mirovića.

Vučić je u uvodnom obraćanju Glavnom odboru SNS-a rekao da će Svetlana Živković, redovni profesor Univerziteta u Tenesiju i vanredni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, koja je u medijima pominjana kao kandidat za ministra poljoprivrede, biti savjetnik ministra poljoprivrede, jer želi da ostane da živi u Americi.

Za ministra poljoprivrede Vučić je predložio profesora novosadskog Poljoprivrednog fakulteta i jednog od zvaničnika Svjetskog programa za hranu, kojem nije naveo ime.

Govoreći o ministru za privredu, on je rekao da je još u dilemi između dva nestranačka kandidata.

Vučić je poručio i da mu ne smeta da Ivan Simić ostane na mjestu direktora Poreske uprave Srbije, iako je na to mjesto postavljen na preporuku Ujedinjenih regiona Srbije, koji više neće participirati u vlasti.

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sjednici Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o ministarstvima, prema kojem će rekonstruisana Vlada imati 18 ministarstava.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender