26. 09. 2022.

Akcija Master: U Tuzli, Srebreniku i Brčkom uhapšeno 8 lica

Iz Sipe je saopšteno da je u konkretnom slučaju riječ o organizovanom kriminalu u procesu uvoza velikih količina robe iz inostranstva u BiH, za koju su utajene i nisu plaćene odgovarajuće dažbine, a lažno je prikazivano da je vrijednost uvezene robe višestruko manja, čime je budžet BiH oštećen u višemilionskim iznosima.

Pripadnici Sipe su, postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, izvršili pretrese na 17 lokacija na području Tuzle, Srebrenika i Brčkog i tom prilikom pronašli i privremeno izuzeli veću količinu poslovne i druge dokumentacije, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku /mobilni telefoni, SIM kartice, računarska oprema i drugo/.

Lica lišena slobode privedena su u službene prostorije Regionalne kancelarije Sipe u Tuzli, gdje se nad njima provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Navedene aktivnosti realizovane su uz asistenciju pripadnika Uprave za indirektno oporezivanje BiH, MUP-a Republike Srpske, MUP-a Tuzlanskog kantona i Policije Brčko distrikta.

Aktivnosti u ovom predmetu biće nastavljene.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender