26. 09. 2022.

Autoput Doboj – Prnjavor najveće gradilište u Srpskoj

Kostićeva je naglasila da je na gradilištu trenutno zaposleno više od 1.000 radika i da su ispoštovane sve mjere zaštite na radu, kao i bezbjednosti saobraćaja na regionalnom i magistralnom putu.

Direktor preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” Dušan Topić rekao je novinarima da je ovih dana počela izgradnja mosta preko rijeke Bosne, što je i najveći objekat na trasi Doboj – Prnjavor.

“Radi se o primjeni nove tehnologije za izgradnju ovog mosta, nagurivanje noseće konstrukcije, a trenutno se radi na temeljenju i izgradnji nosećih stubova”, objasnio je Topić.

On je dodao da se, od ukupne dužine ove trase od 36 kilometara, trenutno radi na oko 30 kilometara. Od toga je na dionici od 20 kilometara već urađen prvi sloj kamenog nasipa koji omogućava rad mehanizaciji nezavisno od vremenskih uslova.

Direktor preduzeća “Integral Inženjering” Slobodan Stanković izrazio je nadu da će ove godine biti završeni svi zemljani radovi do kote nasipa i premoštavanje rijeka Bosne i Ukrine, te da će započeti asfaltni radovi.

Predstavnik preduzeća za nadzor nad izvedenim radovima “IRD EPTIK” Dejvid Praten naglasio je da je izvođač radova veoma dobro napredovao sa poslom tako da će biti ispoštovana utvrđena dinamika izvođenja radova.

Ugovor za izgradnju autoputa, koji je potpisan 24. avgusta prošle godine, na međunarodnom tenderu dobio je konzorcijum “Integral inženjering” Laktaši i “Granit” iz Skoplja.

Radovi na izgradnji autoputa u dužini od 36 kilometara, koje kreditira Evropska banka za obnovu i razvoju u iznosu od 150 miliona i Vlada Republike Srpske u iznosu od 30 miliona, počeli su u jesen 2012. godine.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender