25. 10. 2021.

Do kraja sedmice nova sjednica parlamenta o ministrima

On je rekao da izjave ministra energetike Zorane Mihajlović da rekonstrukcija Vlade nije potpuna sve dok prvi potpredsjednik Vlade i lider Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandar Vučić ne bude premijer nije zvaničan stav te stranke.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, Stefanović je za RTS naveo da će, nakon što ove sedmice bude usvojen novi Zakon o ministarstvima, Vlada predložiti parlamentu nova imena ministara.

“Očekujem da možemo do kraja nedelje da imamo novu sednicu parlamenta na kojoj ćemo raspravljati o konkretnom izboru članova Vlade”, rekao je Stefanović, dodajući da će premijer u svom ekspozeu iznijeti program rekonstruisane Vlade.

Što se tiče izjave funkcionera SNS-a Zorane Mihajlović da rekonstrukcija nije potpuna sve dok Aleksandar Vučić ne bude premijer, Stefanović je naveo da to nije zvaničan stav stranke, ali da je to i njegova želja.

“Ali to nije politički zahtev SNS-a niti nešto što je Vučić hteo u ovom trenutku. Međutim, to treba shvatiti kao političku želju ljudi iz SNS-a. Mislimo da je to najoptimalnije za našu zemlju”, rekao je Stefanović, navodeći da to nije pritisak SNS-a.

Na pitanje da li ima sukoba u vladajućoj koaliciji, Stefanović je rekao da ima različitih mišljenja.

Izvor: RTS

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender