26. 09. 2022.

MUP neće zaustavljati istragu u Fondu zdravstvenog osiguranja

“Nema razloga da bilo gdje zaustavljamo istragu ako ima elementa za njeno dalje vođenje. Mi smo u ovom trenutku podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv izvršnog direktora Sektora za javne nabavke u FZO Rade Blagojevića i nastavićemo aktivnosti na provjerama daljih eventualnih zloupotreba u Fondu koje su bile ili koje se mogu očekivati”, naglasio je Jovičić.

On je novinarima u Banjaluci rekao da MUP Srpske ozbiljno radi na predmetu koji se odnosi na zloupotrebe u Fondu, a javnost će biti upoznata o rezultatima kada budu provjerene sve indicije i saznanja.

“Imamo dobru saradnju sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i direktorom Fonda i u koordinaciji i saradnji sa njima nastavićemo sve aktivnosti”, pojasnio je Jovičić.

Govoreći o nabavci službenih vozila za MUP Srpske Jovičić je rekao da očekuje da će vozila biti isporučena krajem ove ili početkom sljedeće godine. On je novinarima u Banjaluci rekao da je međunarodni tender za nabavku službenih motornih vozila raspisan do septembra.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender