26. 09. 2022.

Potpuna rekonstrukcija ako Vučić bude premijer

Lidera naprednjaka na čelu vlade ne priželjkuju samo ona i njene stranačke kolege, već 60 odsto građana Srbije koji vjeruju upravo njemu, jer Vučić više nije političar koji zastupa svoje ili stranačke interese, već državnik koji gleda u budućnost, istakla je Mihajlovićeva u intervjuu sutrašnjem “Informeru”.

Ona je objasnila da nije ranije rekla da Ivica Dačić treba da podnese ostavku na mjesto premijera, već da razmisli o tome i da je to njen stav.

“Ako moj predsednik može da uvidi da je nemoguće efikasno voditi dva resora, onda je logično da to bude primer svima. Vučić je postavio nove standarde u politici, ali nisu svi svesni toga”, kazala je potpredsjednica SNS.

“Premijer je komentarisao i ministre koje postavlja SNS, šsto je bilo nekorektno. Uz to, unapred je kritikovao eksperte od kojih mi očekujemo mnogo, što je opet u skladu sa srpskim mentalitetom. Ali, ako želimo napred, takve stvari ćemo morati da promenimo”, smatra Mihajlovićeva.

Ona je rekla da ona umije da “iskoči” sa nekim stavovima i van partijskih, ali oko strateških ciljeva se unaprijed dogovore.

Uz napomenu da potpredsednici imaju veću slobodu da govore, ona je naglasila da prema stranci i prema javnosti najveću odgovornost snosi predsjednik SNS i da na Vučića pada i teret oko rekonstrukcije vlade, ekonomskih mjera, ali i borbe protiv korupcije i kriminala.

Ona je najavila da će stupiti u kontakt sa savjetnicom za energetiku kod predsjednika SAD Baraka Obame koja se preziva Šekarić i bila je osam puta polaznik u Petnici.

Mihajlovićeva je rekla da u Ministarstvu energetike ima 14 zaposlenih sa oročenim ugovorima o radu i da ona ima samo tri savjetnika. Najavila je izmjene u ljudstvu – neki će biti premješteni, a neki otpušteni. Biće promjena i u javnim preduzećima, kao što su EPS i “Srbijagas”, dodala je ministarka Mihajlović.

Ona je poručila da će budući ministar finansija Lazar Krstić imati apsolutnu političku podršku za sve što odluči da sprovede i radiće sa timom ljudi. Rast životnog standarda, podsticanje domaće proizvodnje, uz povećanje investicija i obavezu da svi plaćaju porez nisu čudo, ali su upravo ono što je Srbiji potrebno, naglasila je Mihajlovićeva.

Rekonstruisana vlada će, smatra Mihajlovićeva, trajati zavisno od toga koliko uspije da uradi i hoće li u narednom periodu s partnerima dijeliti iste ciljeve.

Ona je poručila da SNS, ako bude potrebno ići na izbore, sigurno neće bježati od njih.

Izvor: Informer

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender