26. 09. 2022.

Skupština Srbije razmatra Prijedlog izmjena zakona o ministarstvima

Prema ovom prijedlogu, resori privrede i finansija biće razdvojeni, a dopunjuju se nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova kada je riječ o dijaspori i Ministarstva pravde i državne uprave u vezi sa elektronskom upravom, zbog racionalnijeg i efikasnijeg funkcionisanja.

Ranije je najavljeno da će vladajuća Srpska napredna stranka predložiti za ministra finansija Lazara Krstića, za ministra odbrane dosadašnjeg direktora Bezbjednosno-informativne agencije Nebojšu Rodića, a za ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave funkcionera naprednjaka Igora Mirovića.

Imena kandidata SNS-a za ministre privrede i poljoprivrede trebalo bi da budu poznata danas.

Socijalistička partija Srbije /SPS/, koalicioni partner naprednjaka, još nije izašla sa imenima kandidata za ministra saobraćaja, sporta i kulture. Socijalisti su jedino saopštili da će mjesto ministra kulture ponuditi Ivanu Tasovcu, direktoru Beogradske filharmonije.

Rekonstruisana Vlada Srbije imaće Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo finansija, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Ministarstvo privrede, Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo građevinarstva i urbanizma.

Postojaće i Ministarstvo pravde i državne uprave, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Poslije usvajanja izmjena Zakona o ministarstvima u parlamentu, uslijediće imenovanje novih ministara na posebnoj sjednici.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender