26. 09. 2022.

Vučić dobio podršku za ministre stručnjake

Lazar Krstić, Nebojša Rodić i Igor Mirović kandidati su za ministre finansija, odbrane i regionalnog razvoja.

Vučić je poslije višečasovne sjednice GO rekao da će kandidati za ministre privrede i poljoprivrede biti poznati danas, i istakao da će biti nestranačke ličnosti.

Na pitanje novinara da li će biti izabran i potpredsjednik Vlade zadužen za evropske integracije, Vučić je odgovorio da će to pitanje biti riješeno u narednih nekoliko dana, pošto je neophodno odrediti i šefa pregovaračkog tima sa EU.

“Tu je potrebna kontrolna funkcija jer još nemamo glavnog pregovarača i zato još nismo doneli odluku”, rekao je Vučić.

Za ministra poljoprivrede, Predsjedništvo ima dva kandidata – jedan je bivši zastupnik Srbije u Svjetskoj organizaciji za hranu, a drugi je profesor Univerziteta u Novom Sadu.

Prema Vučićevim riječima, i kada je o ministru privrede riječ Predsjedništvo se dvoumi između dva nestranačka kandidata, te zamolio Glavni odbor da ovlasti Predsedništvo da odluku o tome donese prije nego što imena kandidata za ministre budu zvanično predložena Skupštini.

Kandidat za resor regionalnog razvoja i lokalne samouprave je potpredsjednik SNS-a Igor Mirović.

Lider SNS-a je rekao da nije predložio kandidate za ministre kulture i informisanja i omladine i sporta, jer će to, kako je rekao, biti predmet razmatranja drugih stranaka.

On je dodao da slijedi smjena državnih sekretara i pomoćnika ministara koji nisu dobro radili svoj posao.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender