Izlazak na izbore ostanak – bojkot vodi u egzodus

Nema dogovora o izgledu glasačkih listića za izbore na Kosovu

On je novinarima rekao da nije postignut dogovor o konačnom izgledu glasačkih listića za predstojeće izbore na Kosovu i Metohiji, ali su “razjašnjena neka druga važna pitanja vezana za ovaj proces”.

“Još je rano govoriti o izgledu glasačkih listića jer će se oni štampati tek kad se liste prijave. Sada, međutim imamo mnogo jasniju predstavu o rokovima za organizaciju izbora”, izjavio je Dačić.

On je dodao da je dogovoreno da se rok za predaju lista produži kako bi bila omogućena što veća izlaznost Srba.

Dačić je najavio da će se sa Tačijem ponovo sastati 8. septembra, a da će u međuvremenu učiniti sve da smiri atmosferu koja prati izbore da se, kako je rekao, tehnička pitanja ne bi dodatno politizovala.

On je izjavio da je u odvojenim razgovorima sa Eštonovom nakon Tačijevog odlaska vodio dodatne razgovore o lokalnim izborima na Kosovu.

“Važno je da kosovski Srbi izađu na te izbore jer će onda imati potpuno legalizovane opštinske organe, gradonačelnike i Zajednicu srpskih opština, pa više niko neće moći da govori o paralelnim i ilegalnim strukturama”, zaključio je premijer.

Visoki predstavnik EU Ketrin Ešton ocijenila je danas da su Dačić i Tači iskazali posvećenost uspješnom održavanju lokalnih izbora na Kosovu i najavila da će nova runda dijaloga biti održana 8. septembra.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender