Oštetio ”Impro” za najmanje pet miliona KM

U MUP-u Republike Srpske Srni je rečeno da je osoba sa inicijalima S.S. osumnjičena da je od 2006. do 2010. godine, kao odgovorno lice u prijedroskom preduzeću “Impro”, obavljajući funkciju predsjednika Upravnog odbora i direktora te firme, pribavila protivpravnu imovinsku korist za preduzeće “Orion tri” iz Banjaluke, a na štetu firme “Impro”.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Siniši Sukari koji je kod više komercijalnih banaka zaključivao ugovore o različitim kreditnim aranžmanima, u svojstvu žiranta ili sadužnika i tako preduzeće “Impro” oštetio za najmanje 5.000.000 KM , znatno umanjio imovinu firme, te oštetio male akcionare.

On je preduzeću “Orion tri” omogućio sticanje višemilionske imovinske koristi, u najmanjem iznosu od 4.000.000 KM.

Na osnovu preduzetih mjera MUP-a i pravosudnih organa Srpske, ranije je donesena privremena mjera zabrane otuđenja ili raspolaganja imovinom lica koja se dovode u vezu sa Sukarom. Riječ je stanu sa ostavom površine 85 metara kvadratnih vrijednosti 170.000 KM u vlasništvu Sanje Sukara, zatim osam vozila u vlasništvu Sanje, Tatjane i Vladimira Sukare, preduzeću “Orion tri”, vrijednosti 250.000 KM, kao i zemljištu u vlasništvu Srđana Sukare vrijednosti 50.000 KM.

Podnesen je i zahtjev Višem javnom tužilaštvu u Beogradu za zabranu otuđenja ili raspolaganja imovinom Sanje Sukare, i to stana u beogradskoj opštini Zvezdara, površine 40 metara kvadratnih u vrijednosti oko 150.000 KM, stana u Mladenovcu, površine 100 metara kvadratnih u vrijednosti 200.000 KM. Nakon toga je donesena privremena mjere zabrane otuđenja ili raspolaganja tom imovinom.

Preduzeću “Orion tri” i povezanim pravnim i fizičkim licima zabranjeno je i raspolaganje i prometovanje poslovnim prostorom u Robnoj kući “Boska”, površine 56,50 metara kvadratnih, vrijednosti 288.788 KM, mašinama iz linije za pakovanje šećera, vrijednosti 37.690 KM, te linijom za pakovanje zrnastih proizvoda vrijednosti 27.713 KM i industrijskim agregatima vrijednosti oko 51.600 KM.

Ukupna vrijednost imovine nad kojom je stavljena mjera zabrane raspolaganja ili otuđenja se procjenjuje na oko 1.200.000 KM.

Izvor: Srna

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender