27. 11. 2021.

Raspisan poziv za izgradnju naplatne stanice Jakupovci

Direktor JP “Autoputevi Republike Srpske” Dušan Topić rekao je da je riječ o izgradnji naplatne stanice “Jakupovci”, sa pripadajućim objektima.

On je najavio da će u narednom periodu, JP “Autoputevi Republike Srpske” raspisati i javni poziv za nabavku opreme, neophodne za rad sistema naplate posebne naknade.

Prema njegovim riječima, zainteresovani izvođači ponude mogu da dostave na adresu preduzeća najkasnije do 8. oktobra, kada će biti obavljeno i otvaranje prispjelih ponuda.

“Rok za završetak radova je četiri mjeseca od dana potpisivanja ugovora sa izabranim izvođačem radova”, naglasio je Topić.

Naplata posebne naknade za upotrebu autoputa Gradiška – Banjaluka, u početku, obavljaće se u “otvorenom sistemu”, sa jednom ulazno/izlaznom naplatnom rampom.

Kada se ispune svi tehnički uslovi, “otvoreni sistem” biće zamijenjen “zatvorenim”, odnosno, postavljanjem ulazno/izlaznih rampi na priključnim saobraćajnicama.

Raspisivanjem poziva za izgradnju i postavljanje naplatnih kućica, ušlo se u završnu fazu realizacije projekta sistema naplate putarine na autoputevima Republike Srpske.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender