27. 11. 2021.

LE: Rusi ne priznaju “pasoš Kosova”

St. Galen u četvrtak igra u Moskvi revanš plej ofa za mjesto u LE sa Spartakom, poslije 1:1 u Švajcarskoj.

Sa ekipom u Rusiju nije mogao da otputuje Kristijan Nuši, jer ne posjeduje legitimnu putnu ispravu. Nuši ima samo pasoš takozvane Republike Kosovo, koju Rusija ne priznaje, pa je morao da ostane u Švajcarskoj.

Kristijan Nuši je rođen u Klini, a devedesetih je igrao za mlađe kategorije Prištine (i u doba kada je vlasnik i predsjednik kluba bio Željko Ražnatović), tada učesnika najvišeg ranga fudbala u SRJ. U ljeto 1999. odselio se da bi igrao fudbal u Švajcarskoj.

Nastupao je za Špic, Vil i Arau, a od 2009. igra za St. Galen, sa kojim se plasirao u Superligu i izborio mjesto u Evropi.

„Tačno je da Kristijan Nuši nije dobio vizu“, rekli su predstavnici kluba Rojtersu.

Klub još uvijek nije odlučio da li da se žali UEFA, ali je izvjesno da je za meč koji se igra u četvrtak zakasnio.

Nuši je prethodnih godina igrao u ilegalnim mečevima reprezentacije nepriznatog FS Kosova. FIFA je prošle godine najprije dozvolila svojim članicama da igraju se selekcijom FFK, ali je ubrzo, poslije reakcije čelnika FSS, suspendovala tu dozvolu. U međuvremenu je timovima sa kosova dozvoljeno da igraju mečeve mlađih kategorija, u ženskoj i amaterskoj konkurenciji.

Nuši je ove sezone bio standardni igrač St. galena, nastupio je u svih 6 mečeva švajcarskog šampionata i odigrao svih 90 minuta meča sa Spartakom.
Izvor. B92

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender