Denis Marjanović: Spreman sam za odbranu titule

Denise, publiku u Banjaluci  13. septembra očekuje borilački spektakl, da li je sve spremno?

Pripreme se privode kraju, dosta je obaveza bilo, 13.  septembra Banjaluku očekuje veliki spektakl na kojem ću braniti tituli svjetskog šampiona u disciplini K1 u verziji WKU osvojenu u Švicarskoj.

Priliku da osvojite titulu dobili ste nakon što ste postali amaterski prvak u Americi prethodne godine što je skrenulo pažnju čelnih ljudi Asocijacije, a što ste u Cirihu i opravdali!

U Orlandu sam postao amaterski prvak WKU, na taj način dobio sam pravo da se borim za svjetskog profesionalnog šampiona te sam osvojio i tu titulu i sada je došao red da tu titulu i odbranim. S obzirom na pravila Asocijacije da svakih šest mjeseci mora da se brani titula uz podršku naših institucija dobili smo šansu da to bude u Banjaluci na moje veliko zadovoljstvo. Pripreme već traju dva mjeseca a potrudiću se da što spremniji dočekam ovaj meč. Sigurno me čeka težak meč, gledao sam na internetu protivnika, ima dosta materijala, jako je iskusan.

Protivnik je inače Marko Ašenbrener  iz Njemačke

Ašenbrener po nekim statistikama ima pedeset profesionalnih mečeva od čega samo sedam izgubljenih, nokauter je, ima težak udarac, jako atraktivan borac, što će mi biti motivacija za pobjedu, nadam se pred punom dvoranom Borik.

Ovo što je aktuelno ovih dana jesu i državljanstva i pasoši Srbije koje su dobili sportisti Srpske, i vi ste jedan od deset  zaslužnih sportista Srpske ?

To mi je bila satisfakcija i zahvalio bi se državi Srbiji što nam je ukazala povjerenje da kroz dvojno državljanstvo nastupamo na sportskim takmičenjima i pod njihovom zastavom.

Posvećeni ste profesionalnoj karijeri, kakvi su planovi nakon meča?

Ja se iskreno nadam da će titula ostati u Banjaluci ali ako do toga ne dođe nećemo se predavati. Moji planovi su uglavnom koncentrisani na 13. septembar a poslije ima ozbiljnih naznaka da nastupim na borilačkoj priredbi ”Final Fight”, koju organizuje gospodin Orsat Zovko, koji je ujedno specijalni gost na našoj manifestaciji. Poznavaoci borilačkih vještina su prepoznali tu reviju kao jednu od najrelevantnijih tako da mi je želja da nastupim na ‘’Final Fightu’’, koji će biti 25. oktobra. Trenutno sve svoje resurse ulažem u pripreme pred meč u Banjaluci.

Ostalo je još malo vremena do meča, koliko na skali od jedan do deset možete ocjeniti spremnost za taj meč?

Spreman sam nekih 85 posto, ako ne bude nekih prehlada zbog prejakih treninga mislim da će to biti 100 posto, da ću 13. septemba biti izuzetno spreman, dobro se osjećam i obećavam publici  sigurno dobar meč.

Desetak godina ste u ovom sportu, kao mlad borac skrenuli ste pažnju na sebe, godine su prouzrokovale da i težinsku kategoriju pomjerite prema gore. Kako ste se bolje osjećali , u kategoriji do 81 kilograma ili sada kada je veća?

Sigurno je da sam sa manje kilograma bio pokretljiviji, bolje kondiciono spreman. Godinama sam povećavao kategorije, možda sam dobijao snagu, dobio sam teži udarac ali sam izgubio fleksibilnost , opet sam se vratio u kategoriju 86 kilograma gdje mislim da mi je najoptimalnija kilaža. Bio sam i 91 I 95 kilograma, sad sam se pronašao u ovoj kategoriji gdje mogu pružiti svoj maksimum.

Osim ove borbe u Banjaluci , koja će sigurno biti šlag na tortu, potrudili ste se da to veče bude spektakl, biće i uvodnih borbi!

Potrudili smo se da podignemo nivo manifestacije za jednu veću stepenicu u odnosu na neke ranije borilačke priredbe u regionu. Od uvodnih borbi potrudili smo se da to budu najbolji borci iz regiona. Istakao bih Igora Emkića iz Tuzle protiv Luke Žeželića iz Opatije, Mladena Kujundžića protiv Alije Tucaka a tu su i Zoran Majkić, Bojan Džepina, Marinko Matičić i mnogi drugi borci koji se ne štede u ringu, ostavljaju srce u ringu i čiju borbu publika prepoznaje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender