Novak bez opuštanja do drugog kola

Novak nije opušteno počeo duel sa nekadašnjim prvim juniorom svijeta, naprotiv – zaigrao je ozbiljno, agresivno i motivisano od prvog poena.

Takav je bio do posljednjeg, što se vidi po rezultatu i vremenu provedenom na terenu – jedan čas i 22 minuta.

Novak je imao 28 direktnih poena i osam neiznuđenih grešaka, upisao je deset asova i jednu duplu grešku. Sa druge strane, Litvanac je zabilježio 16 vinera i 27 grešaka i nijednom nije priprijetio prvom teniseru sveta.

“Posljednjih pet-šest godina bilježim ovdje dobre rezultate, uživao sam u ovom meču. Berankis je talentovan igrač, na početku i u toku meča imao je neke brejk šanse, ali kontrolisao sam duel i zadovoljan sam. Ovaj sport je takav da morate da budete koncentrisani u svakom poenu. Razmišljam samo o sljedećem protivniku”, rekao je Đoković u intervjuu na terenu.

Novak će u drugoj rundi igrati sa Nemcem Benjaminom Bekerom, koji je u četiri seta eliminisao Lukaša Rosola. U jedinom dosadašnjem meču. 2008. godine u Melburnu, Novak je slavio sa 6:0, 6:2, 7:6.

Nijemac ima 32 godine, visok je 178 cm, trenutno je 87. na ATP listi, a najbolji plasman mu je 38. pozicija 2007. godine. Beton mu je omiljena podloga.

Rodžer Federer lako je stigao do druge runde, a vidjeli smo nekoliko iznenađenja drugog dana – ispali su Janovič, Almagro i Dimitrov. Dalje su prošle Ana Ivanović i Bojana Jovanovski, a ispala je Vesna Dolonc. Ana je poslije meča bila zadovoljna svojom igrom.

A novinari specijalizovanog portala tennis.com podeljeni su u vezi sa time ko će osvojiti ovogodišnji US open – Rafael Nadal ili Novak Đoković.
SO

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender