Vlada Srbije uputila Skupštini mišljenje o amandmanima

Mišljenja o amandmanima Vlada Srbije je uputila Narodnoj skupštini Republike Srbije, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće danas o amandmanima na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima, kojim je predviđeno da rekonstruisana Vlada Srbije ima 18 ministarstava.

Raspravljaće se o 39 amandmana od kojih je najviše – 17, podnijela opoziciona Demokratska stranka /DS/ koja, između ostalog, traži formiranje Ministarstva zaštite životne sredine, prirodnih resursa i prostornog planiranja i objedinjavanje energetike i rudarstva u jedno ministarstvo.

Opoziciona Demokratska stranka Srbije /DSS/ nije predložila amandmane, jer u toj stranci smatraju da je prijedlog Zakona nepopravljiv i da su, umjesto rekonstukcije, potrebni izbori.

Poslanici Skupštine Srbije u ponedjeljak su skoro 13 časova raspravljali u načelu o prijedlogu izmjena Zakona o ministarstvima, koji je usvojila Vlada.

Usvajanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima preduslov je za rekonstrukciju Vlade u kojoj će za razliku od dosadašnje, biti razdvojeni resori privrede i finansija.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender