Dačić prelomio: Udovičiću sport, Antiću saobraćaj, Ružiću EU

Kako Telegraf saznaje lider SPS-a odlučio je danas da za nove ministre predloži Ivana Tasovca, Branka Ružića i Aleksandra Antića, a najveće iznenađenje je postavljanje proslavljenog srpskog vaterpoliste Vanje Udovičića na mjesto ministra sporta i omladine.

Predsjednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić napušta tu funkciju i preuzima ministarstvo saobraćaja na kojem će zameniti Milutina Mrkonjića, dok će Branko Ružić preuzeti evrointegracije Srbije.

Vjerovatno najveće iznenađenje rekonstrukcije vlade je prijedlog Ivice Dačića da na mjesto ministra sporta postavi kapitena vaterpolo reprezentacije Vanju Udovičića.

Najozbiljniji kandidati za ministra prosvete, uz profesora Tomislava Jovanovića, koga predlaže Žarko Obradović, su i prof. dr Vladan Kutlešić, bivši potpredsjednik vlade i savjetnik Slobodana Miloševića, i Milan Jovanović, nekadašnji predsjednik Političkog savjeta SPS, koji predaje na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Ulaskom Branka Ružića u Vladu Srbije socijalisti će morati da promjene i šefa poslaničke grupe u Skupštini Srbije, a za tu funkciju konkurišu Dijana Vukomanović, Đorđe Milićević ili Stefana Miladinović.

U međuvremenu, Antić i Ružić su podnijeli ostavke na poslaničke funkcije. Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja je konstatovao njihove ostavke i predložiće Skupštini da konstatuje prestanak njihovog mandata.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender