Generala Ojdanića u Beogradu dočekali porodica, prijatelji i trubači!

Ojdanića su na Aerodromu “Nikola Tesla” dočekali porodica i prijatelji, a sa zastavama i trubačima došli su, sa četiri puna autobusa, da ga pozdrave i žitelji generalovog rodnog sela Zlatan kod Užica.

– Redovno sam ga posećivala u pritvorskoj jedinici, ali sam ga se uželela i jedva čekam da ga vidim – rekla je za Telegraf supruga bivšeg načelnika Generalštaba VJ uoči njegovog dolaska.

Tribunal je Ojdanića februara 2009. prvostepeno osudio na 15 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja prisilnog premeštanja, deportacija, ubistava i progona Albanaca sa Kosova 1999.

On je krajem januaru ove godine povukao žalbu uloženu na tu presudu, a istovremeno i Tužilaštvo je povuklo svoju žalbu. Ojdanić je tada izjavio da “u potpunosti prihvata nalaze iz presude” i da je “sve što mu preostaje da odsluži svoju kaznu”.

– Uskoro ću napuniti 72 godine i zdravlje mi se tokom boravka u pritvoru pogoršalo – naveo je tada Ojdanić i izrazio “iskreno žaljenje svima koji su patili zbog ishoda ponašanja za koje je osuđen”.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender