18. 10. 2021.

Nikolić donio Ukaz o proglašenju Zakona o ministarstvima

Ovim ukazom praktično su ostvarene sve pretpostavke da sjednica parlamenta Srbije na kojoj će biti rapravljano o kandidatima za nove ministre bude održana sutra.

Prema nezvaničnim informacijama iz parlamenta, do kojih su došli beogradski mediji, predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović zakazaće sjednicu za 15.00 časova, a poslanicima će se prvi obratiti premijer Srbije Ivica Dačić sa svojim ekspozeom.

Očekuje se da će se poslanici okupiti u subotu oko 10.00 časova kako bi učestvovali u raspravi, a vrijeme koje im stoji na raspolaganju je uobičajenih pet sati.

Pošto predviđeno vrijeme bude iscrpljeno, Skupština će se najvjerovatnije popodne glasanjem izjasniti o kandidatima za ministre, koji će potom položiti zakletvu.

Tekst zakletve glasi: “Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savjesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije”.

Nakon što devet novoimenovanih ministara položi zakletvu i zvanično će biti okončan višemjesečni proces rekonstrukcije Vlade Srbije.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender