26. 09. 2021.

Poslanici Srbije glasaju o izmjenama Zakona o ministarstvima

Izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima kabinet premijera Srbije Ivice Dačića imaće 18, umjesto dosadašnjih 17 ministarstva, jer će Ministarstvo finansija i privrede biti podjeljeno na dva.

Na izmjene i dopune Zakona o ministarstvima podneseno je ukupno 39 amandmana, a Vlada Srbije nije prihvatila nijedan.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković sinoć je, poslije završetka rasprave o amandmanima, naveo da je usvajanje izmjena i dopuna Zakona o ministarstvima samo prethodni korak u izvršenju bitnog zadatka, a to je izbor novih ministara u Vladi Srbije.

Selaković je naveo i da je nekoliko puta u toku rasprave na neprimjeren način rečeno da je aktuelna vlada najgora u istoriji Srbije.

“Da li je neka vlada dobra ili ne daju sud građani na izborima”, rekao je Selaković i dodao da aktuelna vlada nikako nije jedna od najgorih i da su mnoge stvari počele da se mijenjaju na bolje.

Nakon što se poslanici izjasne o izmjenama Zakona o ministarstvima, počeće nova sjednica parlamenta na čijem dnevnom redu je Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju sastava stranih delegacija skupštine u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender