24. 09. 2021.

Radnici medicinske očne protetike biće zbrinuti

Račić je rekao da ugovor sa firmom „MB Gama trejd“ koja je obavljala operacije na Klinci za očne bolesti nije produžen, jer nije potpisan nakon provedene procedure, a kompanija nije registrovana u Republici Srpskoj za pružanje zdravstenih usluga.

On je rekao da su cijene pojedinih usluga bile fakturisane i do pet puta više u odnosu na zvanične cijene Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Račić je dodao da je finansijski okvir inicijalnog ugovora probijen za više od tri puta, zbog čega je MUP izuzeo ovaj predmet iz Kliničkog centra.

Prema njegovim riječima, u Republici Srpskoj postoje stručnjaci koji mogu ovim pacijentima pružiti adekvatnu uslugu nakon što ugovor sa kompanijom nije produžen, a osiguranici će biti maksimalno zbrinuti o trošku Fonda.

Račić je naveo i da će, ukoliko se ukaže potreba za bilo kojom uslugom kompanije “Gama trejd” sve biti predmet legalne procedure nabavke.

“Problem liječenja pacijenata je uočen drugi dan nakon što sam preuzeo funkciju, mogu samo da iskažem žalost što nismo uspjeli da u normalnoj poslovnoj komunikaciji riješimo problem“, rekao je Račić, navodeći da su u poslovne probleme uvučeni i pacijenti.

Račić nije precizirao detalje ugovora, obrazloživši to specifičnošću situacije i činjenicom da je policija izuzela dokumentaciju.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender