Izlazak na izbore ostanak – bojkot vodi u egzodus

Dačić: Cilj je da ubrzamo Srbiju

“Srbiji danas treba sve i treba joj odmah”, rekao je Dačić u ekspozeu povodom izbora novih članova vlade.

Prema njegovim rečima, cilj koji država i njen narod zaslužuju je modernija, efikasnija, pravednija, uređenija, poštovana, siguna i bogata Srbija.

Nova vizija Srbije bazira se na četiri osnovne pretpostavke, a to su: univerzalni minimum socijalne zaštine, konsolidovanje javnih finansija, korporatizacija privrede i za sve to smislena zakonska regulativa.

Obrazlažući ove pretpostavke, Dačić je rekao da one podrazumjevaju da univerzalni minimun socijalne zaštite nikoga neće ostaviti na cjedilu, da konsolidacija javnih finansija znači i novu poresku politiku, odnosno odgovornu državu i građane, da korporatizacija privrede uspostavlja odnos prema državnom kao prema svom i da sve to treba da prati smislena zakonska regulativa.

Podsjetivši na ekspoze koji je prije 13 mjeseci imao pred poslanicima u Skupštini srbije Dačić je naveo da je tada obećao da će njegova vlada raditi na budućnosti zemlje i naroda, na izgradnji integralne vizije budućnosti Srbije i da ka toj budućnosti zakorači naprijed.

“Napredak, međutim, nije puko popravljanje grešaka iz prošlosti, već neprekidno kretanje ka budućnosti, i zato smo odlučili da bez pritiska opozicije, uđemo u najširu i najtemeljniju rekonstrukciju jedne vlade u parlamentarnoj istorji Srbije”, rekao je Dačić.

Izvor: RTS

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender