Krajišnik doputovao u Banjaluku

Krajišnik će nakon uobičajene carinske kontrole helikopterom Vlade RS otputovati u Pale, gdje ga očekuje porodica , prijatelji i brojni građani.

Mirko Krajišnik je uoči dolaska svog brata rekao da je sretan što se nakon toliko godina sreće sa njim kao slobodnim čovjekom i na srpskoj zemlji.

“Poslije puno godina srećemo se mi sa njim kao slobodnim čovjekom, do sada smo se viđali samo u zatvoru”, ovo je nešto sasvim drugo. On kaže da je dobro”, rekao je Mirko Krajišnik.

On je dodao da Krajišnik nije “imun” na odnos prema Republici Srpskoj ali da će odluka da li će se vratiti u politički život ili distancirati od svega biti njegova lično.

“Kada sam prvi put razgovarao sa njim, onda je rekao dosta je bilo politike mora se raditi neki posao, a šta će odlučiti, to je na njemu“, rekao je Mirko Krajišnik.

Momčilo Krajišnik je Haškom tribunalu isporučen u aprilu 2000. godine, nakon što su ga na Palama uhapsili komandosi u okviru SFORA.

On je prvostepeno bio osuđen za zločine počinjene tokom rata u BiH na 27 godina zatvora, a Žalbeno vijeće Haškog tribunala mu je 17. marta 2009. izreklo kaznu od 20 godina.

Izvor: Srna, RTRS

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender