24. 10. 2021.

Međunarodni dan nestalih na Ozrenu: Porodice nemaju toliko vremena za čekanje

“Haški sud i odjeljenja Suda u ovoj zemlji selektivno primjenjuju pravdu, nastojeći da optuže i osude pravosnažnim presudama što veći broj Srba, pri tome zanemarujući ogroman broj muslimana i Hrvata koji su počinili teške zločine nad Srbima na širem prostoru BiH”, rekao je Đokić na Ozrenu, gdje je prisustvovao obilježavanju Međunarodnog dana nestalih lica.

Goran Krčmar iz Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica izjavio je Srni da nema pomaka u traženju Srba nestalih na Ozrenu i u BiH, navodeći da ove godine nije ekshumirano nijedno srpsko tijelo.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović izjavio je da “21. novembra /1995/ jeste potpisan sporazum o miru, ali da posljedice rata nisu s tim datumom izbrisane”.

Na spomen-krst kod manastira Ozren vijence su položile mnogobrojne delegacije.

Među vijencima bio je i vijenac predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je u njegovo ime položio savjetnik predsjednika Miladin Dragičević.

U Republici Srpskoj još se kao nestalo vodi 1.680 lica, a dosadašnjim tempom njihovog pronalaženja i identifikacije taj proces će trajati još pedeset godina.

Na obilježavanju Međunarodnog dana nestalih na Ozrenu poručeno je da ožalošćene porodice nemaju toliko vremena za čekanje.

Nakon komemorativne svečanosti na Ozrenu, u Petrovu je održana sjednica Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender