22. 09. 2021.

Otvoreno Predstavništvo Srpske u Solunu

Predsjednik Dodik je u telefonskoj izjavi Srni iz Soluna rekao da bi ovo predstavništvo trebalo da radi na privrednim i kontaktima u oblasti obrazovanja i kulture, te humanitarnima akcijama.

Dodik je podsjetio da je Vlada Srpske ranije donijela odluku o otvaranju predstavništava u Solunu i Vašingtonu.

“U Solunu promovišemo otvaranje Predstavništva Republike Srpske sa jednim uglednim članom poslovne zajednice, gospodinom Vasiliosom /Lampruom/ koji je bez naknade ustupio prostor Vladi Srpske i sam će rukovoditi određenim poslovima u vezi sa radom Predstavništva”, rekao je Dodik.

On je dodao da je danas održan sastanak i sa poslovnom zajednicom iz ovog regiona, koja je iskazala značajan interes za ulaganja i kontakte sa određenim industrijskim kapacitetima kojima Srpska raspolaže.

“Najviše su zainteresovani za oblast šumarstva i prerade drveta. Upravo će ovo predstavništvo pomoći da se ti kontakti intenziviraju i da svakodnevno budu na usluzi”, kaže Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da su domaćine informisali o ekonomskom i privrednom sistemu Srpske.

Prema njegovim riječima, nakon ovog sastanka bilo je niz pojedinačno iskazanih interesovanja o tome šta konkretno učiniti u pogledu razvijanja saradnje Srpske i Grčke.

Dodik je najavio da će se večaras sastati i sa predstavnicima lokalne i regionalne vlasti i poslanicima iz grčkog parlamenta. On je dodao da je za sutra predviđen još jedan sastanak sa nosiocima lokalne vlasti.

Izvor: Srna

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender