Podijeljeni pokloni prvačićima u OŠ „Branko Radičević“

On je najavio da će u ponedjeljak, 2. septembra, posjetiti i druge škole na području grada, kao i Udruženje roditelja sa četvoro i više djece, i da će tom prilikom biti dodijeljeni udžbenici školarcima iz višečlanih porodica.
Dvije bojanke, knjižica „Učim da pišem“ i promotivni materijal (privjesci u obliku saobraćajnih znakova, reflektujuće narukvice i majice), te obrazovni film o pravilima bezbjednog ponašanja u saobraćaju pokloni su kojima je gradonačelnik obradovao mališane.
Direktor OŠ „Branko Radičević“, Jadranka Božić, istakla je da je ova obrazovna ustanova u školskoj 2013/2014. godini upisala najveći broj prvačića ucijeloj Republici Srpskoj.
– Zahvaljujući proširenju objekta, imamo dovoljno mjesta za sve naše osnovce. Izuzetno mi je drago što, za razliku od ostalih škola, u posljednjih pet godina upisujemo najveći broj prvačića – kazala je ona i dodala da će đaci-prvaci biti podijeljeni u osam odjeljenja, kojima će nastava biti organizovana u dvije smjene.
Veliku radost zbog prvog dana škole izrazila je Kasija Praštalo, buduća učenica I-2 razreda.
– Veselim se prvom danu u školi, jer ću upoznati puno novih drugara. Kupila sam sve knjige i sveske, a najviše mi se sviđaju bojanke, koje sam danas dobila – rekla je ona.

Udžbenici, školski pribor i novčana sredstva za đake i studente iz romske populacije
Osnovci iz romske populacije sa područja grada obradovali su se danas, 30. avgusta, školskom priboru i torbama, koje im gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović, uručio u Udruženju Roma „Veseli brijeg“. Srednjoškolci i studenti dobili su novčana sredstva u iznosu od po 500 KM za nabavku udžbenika.
Gradonačelnik je kazao da su osnovci, njih 31, iz romske populacije dobili torbe sa kompletom knjiga, a da je 14 srednjoškolaca i šest studenata od Grada dobilo na poklon novčana sredstva.
– Možemo reći da je ovo tradicionalan susret, koji organizujemo uoči početka svake školske godine, i vjerujem da ćemo se i ubuduće sastajati ovim povodom – istakao je Gavranović.
Prema riječima predsjednika Udruženja Roma „Veseli brijeg“, Adnana Šuberta, svaka pomoć je dobro došla djeci i roditeljima za početak školske godine. Prema njegovim riječima, Banja Luka je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja – i u vrijeme krize – pomaže romske organizacije i pripadnike ove nacionalne manjine. On je istakao da je ove godne najviše djece iz romske populacije obuhvaćeno nastavnim procesom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender