22. 09. 2021.

U školskim klupama u ponedjeljak 145.000 đaka

Mutabdžija je istakao da je Ministarstvo obezbijedilo besplatne udžbenike za 21.000 učenika prvog i drugog razreda osnovne škole, te da je za te namjene izdvojeno 911.000 KM.

“Ove godine imamo izraženu potrebu za produženim boravkom, koji će biti organizovan u 40 škola za oko 2.600 učenika” rekao je Mutabdžija na konferenciji za novinare u Banjaluci, koja je organizovana zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova /MUP/.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da imaju na umu da počinje nova školska godina i da prilagode brzinu uslovima na putu i saobraćajnoj signalizaciji, pogotovo u blizini škola.

“Našu tradicionalnu akciju `Zaštitimo djecu u saobraćaju`, ove godine smo pokrenuli već 15. avgusta, kada smo sagledali stanje saobraćajne signalizacije u blizini svih škola u Republici Srpskoj”, istakao je Jovičić.

On kaže da je uloga MUP-a da ukaže na sve opasnosti koje vrebaju djecu prilikom dolaska u školu i odlaska kući, zbog čega će u drugoj polovini septembra u školama biti organizovana predavanja o bezbjednosti u saobraćaju.

“To ćemo organizovati zajedno sa rukovodstvima škola, pedagozima i policijom u lokalnim zajednicama”, naglasio je Jovičić.

On je podsjetio da je MUP prije početka školska godine pokrenuo akciju provjere tehničke ispravnosti autobusa kojima se prevoze đaci, u gradskom i međugradksom saobraćaju.

“Naložene su određene mjere popravke vozila, isključivanje vozila iz saobraćaja i pisanje prekršajnih naloga za one koji nemaju bezbijedna vozila za prevoz putnika, pogotovo đaka”, dodao je Jovičić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender