27. 11. 2021.

Nema otpuštanja radnika

Mutabdžija je za “Nezavisne novine” rekao da u ovoj školskoj godini neće prestati sa radom nijedna osnovna škola, već svega pet područnih odjeljenja u opštinama Bileća, Zvornik, Gradiška, Prnjavor i Nevesinje.

Govoreći o studentskom standardu ministar je napomenuo da neće biti povećanja cijena ishrane i smještaja u studentskim domovima u Republici Srpskoj.

“Srpska ima ubjedljivo najniže cijene ishrane i smještaja u regionu.
Kada je riječ o uslovima u domovima, najteža situacija je na Palama i Lukavici, pa je u Lukavici, na primjer, četvrti sprat Elektrotehničkog fakulteta pretvoren u Studentski dom. To su višekrevetna sobe, studenti moraju koristiti zajednički toalet i ukupni uslovi su vrlo loši, ali to je jednostavno realnost”, kaže Mutabdžija.

Na pitanje da li je dobio informacije od dva javna univerziteta koji su prekoračili budžet, Mutabdžija je najavio da će naredne sedmice biti održan sastanak sa dva rektora i biti zatražena inforamcija o tome kako je došlo do prekoračenja budžeta u stavki za plate za 3,5 miliona KM i 1,5 miliona KM za materijalne troškove.

“Svjesni smo problema sa kojima se suočavaju univerziteti, ali želimo da se poveća i finansijska disciplina”, kaže ministar prosvjete.

Govoreći o povećanju plata prosvjetarima u Srpskoj, Mutabdžija je istakao da to zavisi od procjene stanja budžeta koje vrši Ministarstvo finansija Republike Srpske.

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender