Milorad Arlov: Nije tačno da su djeca opljačkana!

Saopštenje gospodina Arlova prenosimo u cjelini, bez ispravke:

НЕИСТИНА И СРАМОТА КОЈА ЈЕ ПУТЕМ ВАШЕГ САЈТА ПУШТЕНА У ЈАВНОСТ.

Поштовани.

Дјеца са Космета и сва хуманост Републуке Српске према Србима Косова и Метохије не смије доћи у питање, ради неистине и лажи која је пласирана на друштевним мрежама, а коју сте ви пренијели.
Дјеца са цијелог Космета су добром вољом породица и нас који смо организовали ову најсвјетлију и најхуманију акцију зближавања српског народа, већ другу годину, боравили у Бањалуци. Дјеци су пружени највећа пажња и гостопримство, какаве једна породица може да пружи само најрођенијима. Велик и хуман гест нашег предсједника РС Милорада Додика да прими дјецу у Палату РС, и да сваком дјетету са Космета које је било у Бањалуци од 26 до 31. августа дарује по 250 евра, добронамјерност министра рада и борачко-инвалидске заштите Петра Ђокића који је обезбједио превоз дјеце и моја да то све организујем – не смију доћи у питање.

Сва дјеца која су била у Бањалуци добиће по 250 евра, када новац из Кабинета Предсједника Републике Српске буде пребачен жирално у Косовску Митровицу на жиро рачун који потписује начелник митровичког округа Раденко Недељковић. Свака породица, за дијете које је било у Бањалуци мора да Међуопштинском центру за социјални рад у Косовској Митровици достави копију родног листа дјетета и текући рачун на који ће бити уплаћена средства. Само на тај начин, дјеца ће добити поклон предсједника РС Милорада Додика. Као предсједник Одбора за помоћ Србима Космета, за које сам учинио можда највише од свих, нећу дозволити да неко пласира гњусну лаж и љагу на сву хуманост према Србима Космета, ако његово дијете није добро разумјело и пренијело информацију. Поклон Предсједника није добио још нико, и само ће га добити на наведени начин.

Хуманост коју пружамо сви из Републике Српске српском народу Космета не смије бити угожена оваквим појединачним неистинама. А солидарност породица са Космета које су пристале да неке породице пошаљу по двоје дјеце и тиме ускрате могућност некој другој породици да пошаље дијете у Бањалуку, ствар је договора породица на Космету, и у то не желимо да се мијешамо. За нас, сва дјеца и Срби са Космета су исти. Не правимо разлику између југа и сјевер. То смо много пута доказали, и желимо свим срцем да сви опстану на Косову и Метохији.

Поштована госпођа Светлана са Космета која је пласирала ову дезинформацију на друштевеној мрежи, може бити срећна што је неко скоро седам дана са путовањем бринуо о њезиној дјеци, домаћински их примио, били код предсједника РС који их је почастио, добили школске торбе са прибором, поклоне од породица, упознали многе пријатеље. То јој изгледа није било довољно, осми ако иза ове лажи не стоји неко други, али то ће се већ сазнати међу породицама.

Као човјек који је пуно учинио за Србе Космета, када ово погледам, не могу да вјерујем да се неко овако поиграва најсвјетлијим чином хуманости које радимо за Србе Космета и радићемо и даље, али на сву срећу мало је оваквих који то не цијене.
Вашој медиској кући хвала на помоћи у организацији прихватања дјеце са Космета, али Вас молим да убудуће као медијска кућа провјерите информације, прије него што их пренесете. На друштвеним мрежама неистине могу писати сви.

С поштовањем.
Предсједник Одбора за помоћ Србима Космета.
Милорад Арлов

 

Podsjećamo, srpska djeca sa Kosova i Metohije, njih stotinu, doputovala su 26. avgusta u Banjaluku na pet dana, a smještaj im je pružilo 80 porodica u gradu i okolini, u organizaciji Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije na čijem je čelu Milorad Arlov, dok je Socijalistička partija obezbijedila prevoz djece sa Kosova u Banjaluku. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je 29. avgusta djecu u Banjaluci i donirao im po 500 KM.

Kontakt radio je objavio sadržaj pisma koje je u našu redakciju stiglo od strane osobe iz Kosovske Mitrovice, koja se predstavila kao roditelj djeteta, u kojem se iznose sumnje oko načina raspodjele novčanih sredstava djeci sa Kosova koja su boravila u Banjaluci.

Autor članka: Boško Dević

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender