26. 09. 2021.

Gradonačelnik prvačićima poželio srećan početak školovanja

Gavranović je đacima prvacima uručio prigodne poklone te poželio srećno školovanje, dug život i da sutra budu dobri i uzorni građani.

“Želimo da sa nastavnicima i direktorom i rukovodstvom škole razgovaramo i ukažemo na našu podršku određenim aktivnostima da bi djeci, pogotovo prvačićima, u ovoj školi bilo što bezbjednije i u samoj školi, ali i na putu od kuće do škole”, rekao je Gavranović novinarima prilikom posjete OŠ “Sveti Sava” u naselju Lauš.

On je istakao da je grad promovisao set aktivnosti, te da će pedagozima u školama biti podijeljen film sa instrukcijama ili uputstvima o ponašanju učenika i ostalih učesnika u saobraćaju, da bi djeca bezbjedno išla u školu.

“Spremili smo set promotivnih materijala da bismo vozače upozorili na počet školske godine, a već neko vrijeme, zajedno sa organima inspekcijskih službi kontrolišemo javni prevoz i pojačavamo ukupnu bezbjednost u saobraćaju”, rekao je gradonačelnik Banjaluke i naglasio da je cilj povećanje stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Dušan Raković zahvalio je gradu Banjaluka i gradonačelniku za podršku organizaciji rada škole za ovu školsku godinu, dodajući da je OŠ “Sveti Sava” u naselju Lauš najveća u Banjaluci.

On je podsjetio da je škola sagrađena 1969. godine, a zbog zemljotresa je prestala sa radom iste godine u oktobru, da bi ponovo počela sa radom 1971. godine punim kapacitetom sa 820 učenika.

“Danas ova škola broji 1.420 učenika, svrstanih u 56 odjeljenja, a na našu sreću ove godine imamo nešto više upisanih prvačića – 163, svrstanih u sedam odjeljenja, od kojeg je jedno odjeljenje smješteno u školi u Pavlovcu”, rekao je Raković i dodao da škola može da primi i veći broj učenika, jer je prije šest godina dograđena sredstvima grada i resornog ministarstva.

“Ova škola je najbolje organizovana i opremljena prema kapacitetu standardnom za evropske pedagoške uslove”, rekao je Raković, dodavši da je organizovana kabinetska nastava, te da je kadar stručan.

Gavranović je danas sa saradnicima, osim OŠ “Sveti Sava”, posjetio i OŠ “Miroslav Antić” u Jošikovoj vodi u banjalučkoj mjesnoj zajednici Bistrica, te OŠ “Desanka Maksimović” u naselju Dragočaj.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender