Nastavni proces počeo bez ikakvih smetnji

“U skladu sa ranijom praksom sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislavom Jovičićem na početku školske godine obilazim obrazovne ustanove. Razgovarali smo sa nastavnicima i dali smo im punu podršku”, rekao je Mutabdžija poslije posjete Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u naselju Trn, u opštini Laktaši.

On je ponovio da neće biti otpuštanja prosvjetnih radnika i da je fokus na očuvanju radnih mjesta.

Jovičić je naglasio da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske na početku školske godine tradicionalno provodi akciju “Sačuvajmo djecu u saobraćaju”.

“Ove aktivnosti provodimo u tri faze. Prva je počela polovinom avgusta, gdje su naši pripadnici sa lokalni zajednicama i direktorima škola utvrdili ispravnost vertikalne i horizontalne signalizacije”, rekao je Jovičić.

On je naveo da od danas kreće druga faza u kojoj se u blizini škola vrši kontrola saobraćaja, a da će treća faza biti provedena u drugoj polovini septembra kada će djeca biti informisana o svim opasnostima na putevima.

Načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović kaže da lokalna zajednica ima odličnu saradnju sa svim obrazovnim ustanovama i da čini sve kako bi se poboljšala bezbjednost učenika u saobraćaju.

Direktor Osnovne škole “Desanka Maksimović” Radoslav Savanović istakao je da početak nastave u ovoj školi, koju pohađa 1158 učenika, protiče u najboljem redu.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender