Postoje saznanja o napadu na imovinu ministarke Golić

“Postoje određene informacije i mislim da ćemo ih sutra moći saopštiti javnosti”, rekao je novinarima Jovičić.

On je naveo da Centar javne bezbjednosti Banjaluka vodi istragu koja se odnosi na ovaj napad i naglasio da će, ukoliko bude potrebno, Golićevoj biti dodijeljeno obezbjeđenje.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da ministri Republike Srpske treba da uživaju veću zaštitu, nego što je to trenutno slučaj, te da će tražiti da se razmotri kakav je njihov status kada je riječ o bezbjednosti i na koji im se način može ponuditi zaštita.

“Napad na imovinu ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenke Golić pokazao je ranjivost sistema na kojem se mora raditi. Nije pristojno, primjereno ni normalno da neko ko obavlja važnu funkciju nema određenu zaštitu”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da počinioci moraju biti privedeni pravdi i odgovarati za svoje vandalsko ponašanje.

“Osuđujem takvo ponašanje i pozivam nadležne da istraže i sankcionišu počinioce. Žalim što je do takve situacije došlo. Ne znam šta iza toga stoji, ali ne postoji opravdanje”, dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, ovakav napad nedopustiv je na bilo koga, jer divljaštvo i vandalizam moraju biti propisno sanckionisani.

“Ministri se bave odgovornim i teškim poslovima i više su izloženi oku javnosti i određenom devijantnom ponašanju, te moraju biti zaštićeni“, poručila je Cvijanovićeva.

Nepoznata lica polupala su juče ujutro vozilo marke “folksvagen pasat”, vlasništvo supruga Srebrenke Golić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender