21. 10. 2021.
SDS nije izdao nacionalne interese Srpske

Porazićemo Dodika na opštim izborima naredne godine

„Već danas mogu reći da ćemo na opštim izborima naredne godine poraziti SNSD Milorada Dodika. To ćemo učiniti i zbog toga što je loša situacija na svim poljima u Republici Srpskoj, jer nema ni jednog segmenta u našoj državi gdje je zabilježen rast, bez obzira na nova zaduženja. Dodik i njegova stranka nisu ispunili ni jedno obećanje koje su dali biračima 2010. godine“, precizirao je Mladen Bosić, predsjednik SDS-a.

On je ukazao na činjenicu da je gromoglasno najavljivana borba protiv kriminala u Republici Srpskoj ostala samo „mrtvo slovo na papiru“.

„U tu borbu vrh Republike Srpske nije se mogao ni upustiti jer je kriminal pod zaštitom vrha države pod čijom je zaštitom i doživio ekspanziju. Zato su najave predsjendika Dodika o borbi protiv kriminala samo bacanje prašine u oči narodu, a takvoj ocjeni je doprinio i njegov navodni sukob sa Sarajevom i političarima iz Federacije BiH. U stvari, Milorad Dodik je u makazama dugogodišnjih saradnika koji su bili uključeni u kriminal i on nema mogućnosti da povede stavrnu borbu protiv kriminala. Kada bi to on iskreno želio da učini, njemu su svezane ruke. Ne samo da svoje tajkune ne smije da hapsi, već ih nagrađuje ambasadorskim mjestima“, izjavio je Bosić.

Komentarišući svoju jučerašnju izjavu o dobrim odnosima sa srpskom Vladom i vladajućim SNS-om, odnosno njegovim liderom Aleksandrom Vučićem, predsjednik SDS Mladen Bosić je rekao da ubuduće „u odnosima Republike Srpske i Srbije neće biti lažnih ličnih odnosa,niti će se Republika Srpska miješati u unutrašnje političke odnose u Srbiji“.

„Moram istaći da je Srbija, za razliku od Republike Srpske, krenula u borbu protiv kriminala. Iskustva koja su stekli nadležni organi u Srbiji u borbi protiv kriminala svakako ćemo koristiti poslije 2014. godine kada dođemo na vlast. Vjerujem da ćemo u toj borbi dobiti iskrenu i kvalitetnu pomoć od Vlade Republike Srbije“, zaključio je Mladen Bosić, predsjenik SDS-a.

Izvor: Radio Brčko

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender