26. 09. 2021.

DNS sam odlučuje koga će podržati

“DNS je stranka koja je nezavisna od stranaca i od drugih partija i zavisi samo od naših građana”, rekao je Pavić na konferenciji za novinare u Banjaluci, komentarišući izjavu predsjednika SDS-a Mladena Bosića kojom poziva “na mobilizaciju svih koji žele promjene u Srpskoj”.

Pavić je dodao da ugled i povjerenje građana u DNS sve više raste i da je ova stranka interesantan drugim partijama.

“Treba omogućiti DNS-u da se izjasni s kim će ići u koaliciju kao što je to uvijek do sada radio. Na našu politiku nisu mogli uticati drugi i tako će i ostati”, istakao je Pavić.

On je rekao da mu je drago što su vrata SDS-a otvorena, jer i DNS za sobom ne zatvara vrata i spreman je na razgovore sa svima. “Ali o rokovima, kao i o tome šta ćemo i koga ćemo rušiti i šta ćemo graditi odlučiće sam DNS”, poručio je Pavić.

On je dodao da je legitimno pravo SDS-a i njenog lidera Mladena Bosića da ruše vlast, te da se bore za svoje programe i principe i DNS to niti ljuti niti iznenađuje.

“Ali nas iznenađuje ostavljanje roka od šest mjeseci da se izjasnimo, kao i ponuda samo dvije opcije – ili ćemo ostati sa SNSD-om ili ćemo prići SDS-u”, istakao je Pavić.

Navodeći da će DNS ostati principjelan i boriti se za interes građana Srpske, Pavić je rekao da DNS podržava svakoga ko se bori za dobro Republike i njenih građana.

Na pitanje novinara da li će biti promjene ministara iz reda DNS-a u slučaju eventualne rekonstrukcije Vlade Republike Srpske, Pavić je rekao da ni sa kim nije razgovarao o eventualnoj rekonstrukciji.

“DNS ima puno povjerenje u svoje ministre i stoji iza njih”, zaključio je Pavić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender