Dugovanja Kliničkog centra prema dobavljačima umanjena za više od četiri miliona KM

Stanje obaveza prema dobavljačima 30. aprila ove godine bilo je 41.084.902 KM, a u toku juna dugovanja su porasla na skoro 43 miliona KM, saopšteno je iz Kliničkog centra Banjaluka.

“Najvažnije je da smo uspjeli da zaustavimo rast obaveza prema dobavljačima i da umanjimo dug, a da pri tom zadržimo garantovani nivo zdravstvene zaštite”, rekao je zamjenik direktora za nemedicinske poslove Kliničkog centra Banjaluka Goran Soldat.

Soldat je naglasio da je “Klinički centar sa većinom dobavljača uspio da pronađe zajednički jezik i da zajedno rade na prevazilaženju problema u najboljem interesu pacijenata”.

Klinički centar Banjaluka sarađuje sa više od 300 dobavljača, a u proteklih pet mjeseci rukovodstvo ove zdravstvene ustanove razgovaralo je sa većinom njih o nesmetanom nastavku isporučivanja robe i načinu daljeg plaćanja prema prioritetima i u skladu s kriterijumima medicinskog značaja robe, visine duga i roka otplate.

Klinički centar Banjaluka revidirao je sve ugovore sa dobavljačima s ciljem zaštite najviših interesa ove zdravstvene ustanove.

Pregovori sa dva dobavljača, koji su od velikog značaja za Klinički centar Banjaluka, doprinijeli su povlačenju dvije tužbe protiv ovog centra i vansudskom poravnanju, pri čemu su tužioci pristali na plaćanje dosadašnjih sudskih troškova, navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender