23. 09. 2021.

Održana prva sjednica rekonstruisane Vlade Srbije

Novi ministar finansija je Lazar Krstić, ministar odbrane Nebojša Rodić, ministar za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj Igor Mirović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić, a ministar privrede Saša Radulović.

Novi ministar kulture i informisanja je Ivan Tasovac, ministar saobraćaja Aleksandar Antić, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić, ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, ministar prosvete i nauke Tomislav Jovanović, a ministar bez portfelja zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin.

Neki od ministara, poput Udovičića i Antića, danas su preuzeli dužnosti od svojih prethodnika. Novi ministri sinoć su položili svečanu zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije.

Vlada Srbije imenovala je na današnjoj sjednici Tanju Miščević za šefa Pregovaračkog tima sa EU koji je zadužen za koordinaciju i vođenje procesa pregovora po svim poglavljima i u svim fazama procesa.

Vlada je razriješila dužnosti državni sekretar u ministarstvima u kojima je došlo do zamjene ministara u procesu rekonstrukcije.

Dužnosti direktora Bezbjednosno-informativne agencije razriješen je Nebojša Rodić, a Milan Pajević od danas više nije direktor Kancelarije za evropske integracije.

Vlada je donijela rješenje da ministar bez portfelja Aleksandar Vulin i dalje vodi Kancelariju za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender