Rikardo Fetelov novi timski kolega

Australijanac Danijel Rikardo biće timski kolega Sebastijana Fetela u Red Bulu naredne sezone, potvrdio je austrijski tim.

Vijest o angažovanju mladog Australijanca dolazi poslije višenedeljnih spekulacija oko toga ko će zamjeniti Marka Vebera u timu, ali je Red Bul sve dileme riješio u ponedjeljak objavivši vijest na svom televizijskom kanalu.

Pored Rikarda, kandidat za drugo mjesto u Red Bulu sljedeće godine bio je Kimi Raikonen. Iako se očekivalo da će Australijanac dobiti mjesto, posebno od kada je Raikonenov menadžment objavio da su pregovori dve strane neuspješno završene, Red Bul je odlagao objavljivanje odluke.

Prvi čovjek tima Kristijan Horner je nagovijestio da tim želi da vidi da li postoje neke druge opcije, a to su bili Raikonen, pa čak i Fernando Alonso. Horner je čak istakao da vrlo lako može da se desi da tim neće ništa objaviti pre trke za Veliku nagradu Italije predstojećeg vikenda, iz Red Bula su očigledno požurili.

Rikardo je u Formuli 1 debitovao na Velikoj nagradi Britanije 2011. godine, kao vozač ekipe HRT, uz podršku Red Bul. U redove aktuelnog šampiona će preći poslije dvije pune sezone u ekipi Toro Roso. Najbolji plasman ostvario je na ovogodišnjoj trci u Kini kada je bio sedmi, javlja B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender