26. 09. 2022.

Tošić: Hrvatima je bitniji rezultat

Dva tima sastaju se u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

“Hrvatima je rezultatski utakmica mnogo bitnija, ali želja je mnogo veća kod nas zbog svega što smo prošli kroz kvalifikacije. Imamo kvalitet i zaslužujemo mnogo više. Gledaćemo da u ovoj utakmici obradujemo naciju”, rekao je Tošić.

Srbija tri utakmice pijre kraja kvalifikacija ima sedam bodova u grupi A, devet manje od drugoplasirane Hrvatske, dok je prva Belgija sa 19.

“Uoči svake utakmice pripremamo se isto, želimo da izvučemo najbolje i pokušamo da pobijedimo. Ova utakmica je specifična, ne dešava se svaki dan i privilegovani smo što možemo da učestvujemo tome. U Zagrebu se pokazalo da je to stvarno nešto posebno, da je drugačije što se tiče žara i naboja kada se igra protiv njih, tako da vjerujem da će ovaj duel biti sličan”, istakao je Tošić.

Tošić je rekao da se nada punom stadionu i da će publika pomoći njegovoj ekipi.

“Iskreno se nadam da će biti dosta publike, ovakva utakmica se ne igra svaki dan. Vjerujem da će svima biti interesantno i da će nas bodriti. Mi imamo specifičan odnos sa navijačima, jednostavno u zavisnosti od toga kako krenemo, nekada nas podržavaju, nekada ne. Mi pokušavamo da ne obraćamo pažnju na sve to, iako je to veoma teško”, rekao je vezista ruske ekipe CSKA iz Moskve.

Tošić je dodao da će sve biti dobro ako utakmica počne prema planu.

“Ako budemo počeli utakmicu kako treba, sve će ići na našu vodenicu i samim tim ćemo lakše moći da odigramo taj duel”, naveo je Tošić.

Hrvatska je u martu u Zagrebu pobijedila Srbiju sa 2:0, a Tošić je rekao da je to prošlost i da su on i njegovi saigrači izvukli pouke iz tog duela.

“Bio sam kivan na sebe jer nisam previše preuzeo odgovornost na sebe i pokušao da napravim nešto mnogo više. Od mene tek treba da se očekuje najviše. Ako sada dobijem ponovo šansu, trudiću se da se to ne ponovi. Duel u Zagrebu je prošlost, izvukli smo pouke, naivno i neiskusno smo primali golove”, istakao je Tošić.

26-godišnji vezista je rekao da duel sa Hrvatskom može mnogo toga da preokrene, posebno kada je u pitanju protivnik, i da je utakmica baš zbog toga bitna.

“Dobrim rezultatom možemo da ih stavimo u problem, jer poslije igraju sa Belgijom, koja je pokazala najviše u našoj grupi. Sve može da bude drugačije. Bez obzira na sve to, mi ćemo zbog nas željeti da damo više od maksimuma jer pobjeda u takvoj utakmici se pamti cijelog života, osjećaj će sigurno biti sladak”, rekao je Tošić.

Ako bude nastupio protiv Hrvatske, Tošiću će to biti 50. utakmica za reprezentaciju Srbije.

“Bez obzira da li je 50. ili bilo koja, ona je dosta specifična. Gledaću da izvučem i više od maksimuma iz sebe. Odlično se osjećam, krenuo sam da igram i to je nešto što mi daje samopouzdanje”, rekao je Tošić.
Izvor. B92, Beta

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender